CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Dieta de resetare hormonală se bazează pe eliminarea din alimentație a anumitor produse despre care se crede că ar cauza dezechilibrul hormonal. Dr Gottfried pretinde că majoritatea femeilor suferă de cel puțin un astfel de episod pe parcursul vieții.

Planul dietetic ar contribui la reducerea acestor dezechilibre hormonale prin eliminarea din alimentație a cărnii roșii, a alcoolului, a fructelor, a cerealelor, a lactatelor, a zahărului și a cafeinei. Dieta de resetare hormonală nu recomandă alimentele care pot trece prin modificări genetice.

Și cu ce rămânem, vă întrebați, probabil, după ce principalele grupe de alimente sunt scoase din alimentație? 

dieta resetare hormonala

Iată care sunt alimentele permise în timpul acestei diete: legume, ouă de proveniență organică, carne de pui de proveniență organică, leguminoase, pește de captură, stevia, xylitol, erythritol, nuci și semințe, avocado, cacao, ceai de plante, lămâi.

Avantajele dietei de resetare metabolică:

Alimentația se concentrează pe produse integrale. Dieta de resetare hormonală se bazează pe consumul de produse integrale, pe legume și pe proteine curate, toate componente ale unei diete echilibrate.

În orice caz, urmarea acestei diete încurajează consumul de legume, recomandat în orice situație, iar majoritatea indivizilor sunt deficitari în acest aspect. Consumul mare de legume ajută la pierderea în greutate și vine cu multiple alte beneficii pentru sănătate.

Un alt avantaj deloc de neglijat este reducerea consumul de zahăr, mai ales cel rafinat. Potrivit datelor statistice, consumul de dulciuri este peste nivelul recomandat, pentru a te bucura de o sănătate bună.

dieta resetare hormonala

Dezavantaje:

Eliminarea completă a anumitor grupe de alimente considerate sănătoase, precum fructele sau cerealele integrale.

Poate deveni costisitoare  – având în vedere că alimentele permise sunt de proveniență organică sau, pur și simplu, din categoria premium, acest mod de alimentație poate deveni prea scump pentru anumiți oameni.

Promite, pe alocuri, rezultate nerealiste în ceea ce privește scăderea în greutate – a pretinde că poti slăbi cu până la 7 kilograme în trei săptămâni poate părea nerealist. O rată sănătoasă de slăbire se situează între 500 g și 1 kilogram pe săptămână, poate chiar mai puțin- în funcție de greutate, de procentul de grăsime din organism și de starea generală de sănătate. Dieta nu e concepută spre a fi urmată pe termen lung.

Urmarea acestei diete restricționează aportul caloric la 1000 – 1200 de unități pe zi, pentru a înregistra o slăbire semnificativă. Acest obiectiv caloric se află sub nivelul recomandat de specialiști, și anume între 1 800 și 3 200 de calorii/zi pentru menținerea greutății, în funcție de sex, de vârstă și de nivelul de activitate fizică.

Opinia specialistului

Maria Mihăilă, Nutriționist și Fitoterapeut la Getika Holistic Life,

www.getika.info, Tel: 0754 887 153

Maria Mihaila Nutritionist (1)

”Această dietă exclude orice tip de aliment ce forțează glandele hormonale”

Hormonii noștri sunt responsabili de dereglarea metabolismului, iar ei depind în mod direct de ceea ce mâncăm zi de zi. Fie că este vorba de hormoni tiroidieni, cortizol, insulină, estrogen, progesteron, testosteron, serotonină sau melatonină, fiecare aliment pe care îl consumăm îi poate stimula artificial prin surplusul pe care îl conține. De exemplu, carnea și lactatele sau alimentele modificate genetic sunt “îmbogățite” cu surse de estrogen artificial. Estrogenul, hormonul feminin, denumit și “hormon de creștere” duce la dereglări metabolice și îngrășări rapide. Orice reacție de tip hormonal este o reacție în lanț – când se dereglează un hormon, se dereglează și ceilalți. Consider că dieta de resetare hormonală este foarte bună pentru că ea recomandă evitarea tuturor alimentelor care pot interfera cu profilul nostru hormonal și, deci, cu metabolismul: făinoasele, carnea roșie, alcoolul, lactatele, zaharul, cofeina, alimentele modificate genetic. Este mai mult decât o dietă. Este un stil alimentar ce exclude orice tip de aliment ce forțează glandele noastre hormonale.

Foto: Unsplash