CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Fiecare gospodină știe că se schimbă apa cel puțin de două ori când se pregătește fasolea boabe. Dar și hidratarea boabelor uscate din timp este importantă pentru gustul lor bun.

Iată pas cu pas cum trebuie să pregătești fasolea boabe și ce ingrediente trebuie să adaugi pentru a preveni balonarea. Este una dintre cele mai gustoase și populare mâncăruri de Post.

Hidratarea boabelor uscate

Este foarte important să pui fasolea boabe la înmuiat în apă rece cu 4 sau chiar 8 ore înainte de a fi gătită.

Adaugă un strop de sare sau o jumătate de linguriță de bicarbonat în apa în care fasolea stă la înmuiat. Cojile boabelor se vor desface și se vor desprinde singure.

Clătește boabele cu jet de apă

După ce a stat la înmuiat, fasolea trebuie clătită sub jet de apă rece de câteva ori, pentru a înlătura cât mai multe coji. Substanțele polizaharide care provoacă balonarea și gazele se află în coaja boabelor. Cu cât se înmoaie mai bine, cu atât fasolea va fi mai ușor de digerat.

Fasolea boabe se fierbe în două ape

Se pun la fiert boabele înmuiate și se lasă să clocotească doar 5 minute. Se stinge focul, se pune capacul și se lasă la înmuiat o jumătate de oră. Prin acest proces, o bună parte din substanțele care provoacă balonarea ajung în apă și vor fi eliminate.

Se aruncă prima apă în care au fiert boabele și se adaugă apă caldă în oală pentru a doua fierbere. 

Este important să fierbi fasolea boabe a doua oară. Lasă apa să dea în clocot 10 minute și o poți schimba iar cu apă clocotită.

În ultima apă de fiert, se adaugă un morcov întreg, câteva felii de țelină, o ceapă și o rădăcină de pătrunjel, astfel încât boabele de fasole să capete un gust mult mai bun.

Fasolea este benefică pentru organismul uman dacă este consumată responsabil, motiv pentru care te sfătuim să încerci şi aceste reţete de fasole bătută! Ca să profiţi în orice anotim de proprietăţile fasolei, poţi să o conservi, inspirându-te din aceste reţete de fasole verde la borcan.