CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Urmărește clipul nostru și vei vedea că cea mai simplă metodă să faci nuci crocante este să le prăjești… dar nu oricum. De asemenea, mai poți folosi cuptorul pe gaz sau cuptorul cu microunde.

Cea mai rapidă metodă să obții nuci crocante

Poate părea ciudat să prăjești nucile, dar ies foarte bune. Înainte, însă, trebuie să le fierbi un minut într-un sirop concentrat de apă cu zahăr.

Pune nucile în sirop când dă în clocot și lasă-le să fiarbă un minut. Nu le lăsa mai mult, pentru că riști să iasă moi și să nu mai fie crocante când se răcesc.

După ce au fiert puțin în siropul de zahăr, nucile se lasă să se răcească, apoi se prăjesc rapid, câteva secunde în ulei curat și bine încins.

Se lasă să se răcească pe șervete de hârtie și devin crocante și delicioase. Marele avantaj al acestei metode este că nucile nu se ard și se pot păstra mai mult timp în recipiente de sticlă sau de carton la rece, într-o cămară sau pe balcon. Nu se țin la frigider, dar trebuie ținute la rece.

Spre deosebite de miezul de nucă crud, miezul de nucă prăjit se poate păstra până la 3 luni fără să mucegăiască.

Alte metode să coci miezul de nucă

Poți coace nucile în cuptor, într-o tavă pe hârtie de copt. Miezul de nucă trebuie pus într-un singur strat. Se încinge cuptorul dinainte și se lasă nucile să se coacă timp de 15 – 20 de minute.

La fiecare 5 minute se amestecă ușor cu o spatulă de lemn să nu se ardă în tavă. Nucile se vor coace în uleiul propriu. Cât sunt fierbinți, se pot condimenta cu sare.

Nucile mai pot fi coapte și în cuptorul cu microunde. Se pune un singur strat de nuci pe o farfurie, se acoperă cu capacul special al cuptorului de microunde și se pornește aparatul la temperatură medie sau maximă.

Se verifică nucile la fiecare minut să nu se ardă.

imagine: Adina Zamfir/Libertatea pentru femei