Mulți oameni știu din bătrâni că, dacă ți se zbate ochiul stâng, este posibil să dai de necazuri. Iar de cele mai multe ori chiar așa se întâmplă. Iar, dacă ți se zbate ochiul drept ai parte de o veste bună sau de un noroc neașteptat.

Se mai spune că, dacă te mănâncă ochiul stâng, vei vedea un bărbat pe care nu vrei să îl vezi sau pe care nu l-ai mai văzut de ani de zile. Iar, dacă te mănâncă ochiul drept, vei vedea o femeie care are o anumită legătură cu trecutul tău.

Ce spune medicina despre spasmele pleoapelor

De cele mai multe ori aceste tresăriri sau spasme ale mușchilor care susțin pleoapele apar pe fondul oboselii accentuate, pe o scădere a mineralelor din organism sau din cauza consumului excesiv de cafea și dulciuri. Iritațiile oculare, gripa sau migrenele pot fi și ele cauze ale acestor spasme.

Scăderea nivelului de calciu și de magneziu din organism reprezintă, mai ales în cazul femeilor, una dintre cauzele principale ale spasmelor ochilor. Aceste spasme sau mișcări involuntare ale mușchilor nu apar doar în cazul pleoapelor. Ele se resimt și la mușchii picioarelor, mai ales seara, după o zi în care am stat mult pe scaun sau am mers mult pe jos.

În timpul verii, dezhidratarea este și ea un factor important care declanșează spasmele involuntare ale pleoapelor.

La ce să fii atentă când ți se zbate ochiul

În cultura populară, semnificația acestor spasme este mult mai complexă. Dacă medicii le explică simplu, dând vina pe oboseală și dezechilibrul mineral din organism, în popor ele sunt legate de mesaje mistice.

Dacă ți se zbate ochiul drept este semn bun, vei primi o veste bună, vei vedea un om drag sau vei avea parte de o șansă neașteptată. În unele zone ale țării se spune că vine un copil în familie și că ochiul drept anunță că o femeie tânără din familie este însărcinată.

Dacă se zbate ochiul stâng este semn rău, îți merge prost toată ziua, te simți obosită, copleșită, apar noi griji.

Trebuie să mai ții cont și de pleoapa care se zbate. Dacă se zbate pleoapa superioară, este semn bun și, chiar dacă este vorba de pleoapa superioară stângă, lucrurile nu vor fi chiar atât de rele. În schimb, dacă este vorba de pleoapa inferioară din stânga, atunci chiar te paște necazul!

Ce spun chinezii despre ora la care ți se zbate ochiul

între orele 7.00 și 9.00: dacă se zbate ochiul stâng, planurile tale pe ziua respectivă se vor împlini întocmai; dacă ți se zbate ochiul drept, vei avea parte de o situație neprevăzută, dar norocoasă.

între orele 11.00 și 13.00: dacă ți se zbate ochiul stâng, primești vizita unei persoane importante; iar dacă ți se zbate ochiul drept, primești o invitație la o petrecere.

între orele 15:00 și 17.00: dacă te mănâncă ochiul stâng, te vei întâlni cu un prieten de departe; dacă te mănâncă ochiul drept, primești o veste bună de departe.

între orele 19.00 și 21.00: dacă se zbate tare ochiul stâng, primești o veste rea; dacă ți se zbate tare ochiul drept, te așteaptă o situație neplăcută.