În noaptea de Revelion, Noul An trebuie să te găsească cât mai vesel, cu zâmbetul pe buze, cu un pahar de șampanie în mână și un teanc de bani în buzunar. Iar concursurile pe care le organizează cei mai petrecăreți musafiri vor înviora până și cele mai plictisitoare petreceri de Revelion.

În Ucraina, fetele caută dragostea de Revelion

superstiții despre cocoș

Fetele singure se iau la întrecere de Revelion, în Ucraina, care să se mărite prima în Noul An. Pe la țară, se puneau boabe de porumb în fața fetelor bune de măritat și se aducea un cocoș. Prima fată spre care se îndrepta cocoșul avea să se mărite în anul care începea.

Bineînțeles, fetele aveau voie să încurajeze cocoșul cu strigături și să îl momească și cu alte bunătăți de la masa de petrecere. Dacă nu fugea speriat printre meseni, cel puțin una dintre fete tot avea norocul să îl atragă la boabele ei de porumb.

O baie strașnică în noaptea de Revelion

În Canada și Statele Unite, bărbații se iau la întrecere aruncându-se în apele înghețate ale oceanului sau ale vreunui râu. Cu cât aveau curajul să facă o baie strașnică la miezul nopții, cu atât câștigau admirația fetelor și se considerau mai norocoși.

Bărbații care rezistă mai mult timp în apele înghețate primesc șampanie și îmbrățișări cât mai calde din partea fetelor care îi admiră.

Concurs la masă în Estonia

În Estonia, mesenii se iau la întrecere să mănânce 7, 9 sau 12 preparate, până la miezul nopții. Cine reușește să mănânce măcar o porție din toate, știe că norocul va fi de partea lui în anul viitor. Iar gazdele au grijă să fie cât mai multe preparate în noaptea de Revelion pe masă pentru că așa vor atrage bogăția și norocul în Noul An.

Vezi şi locuri de vizitat în Estonia – cele mai apreciate destinații de vacanță!

Vezi şi care sunt țările baltice și capitalele lor!

Concurs cu rodii, în Grecia

cum să cureți o rodie coaptă

Să luăm obiceiul grecilor și să avem în casă câteva rodii în noaptea de Revelion. Cine mănâncă rodii va avea parte de sănătate și belșug tot anul. Dar cu rodiile bine coapte, grecii organizează și un mic concurs.

În noaptea dintre ani grecii au obiceiul să arunce o rodie mare și bine coaptă pe pragul casei. Cu cât rodia se sparge și împrăștie mai multe semințe roșii, cu atât familia și casa stăpânului vor fi mai înfloritoare și mai prospere.

Fiecare familie invitată la petrecere poate folosi o rodie să vadă cum îi merge în anul care vine. Cine adună cele mai multe boabe roșii când sparge rodia de prag va fi considerat cel mai norocos.