Visele despre moarte sunt întotdeauna legate de oamenii apropiați sau chiar de noi înșine, iar acestea sunt cele mai stranii vise pentru că pot avea o mulțime de sensuri și interpretări.

Moartea, un simbol al sfârșitului, dar și al începutului

Mulți onirologi consideră că moartea, indiferent sub ce formă ne apare ea în vis, nu are neapărat o semnificație tragică. Ea poate fi legată mai degrabă despre sfârșitul unei etape și nevoia unui nou început.

Moartea este un simbol puternic în viața noastră, iar atunci când simțim că trebuie să punem capăt unor situații sau unei etape de viață, este posibil să visăm că murim sau că moare o persoană implicată în acea situație.

Este o metodă prin care subconștientul ne dictează că a venit timpul să punem capăt și să încercăm să ne găsim alt drum. Poate fi vorba despre finalizarea unei relații sau a căsniciei, despre încheierea unui contract de muncă într-un loc unde nu ți-a fost niciodată bine sau despre nevoia de a schimba ceva la tine însuți.

Ce înseamnă propria ta moarte în vise

Sunt de-a dreptul înfricoșătoare visele despre moarte atunci când ne visăm pe noi înșine întinși pe un pat, fără suflare. De cele mai multe ori percepem acest vis ca pe un coșmar, care ne va bântui o vreme.

Dar, dacă nu suntem grav bolnave și nu ne temem că boala ne poate aduce sfârșitul, propria moarte apărută din senin în vise are mai degrabă conotații pozitive, legate de schimbări necesare.

Conform lui Sigmund Freud, cele mai puternice vise despre noi înșine sunt cele erotice, și cele despre moarte. Visul în care te visezi moartă are un mesaj puternic din subconștient că ai mare nevoie de o schimbare interioară, că ai nevoie de mai multă putere, de mai multă încredere în tine și de mai multă energie să schimbi ceea ce nu îți mai convine.

Ce înseamnă visele despre moarte legate de alte persoane

Visele despre moarte sunt foarte rare. Poate că nu se va întâmpla niciodată să te vezi pe tine murind în vis, dar este posibil să visezi moartea altcuiva. Aceasta poate fi legată de starea de sănătate a persoanei respective, mai ales dacă este foarte în vârstă și bolnavă și te aștepți ca sfârșitul ei să fie aproape.

Dar, dacă este vorba de o persoană tânără, care nu are probleme de sănătate grave, moartea ei în vis are cu totul alte semnificații. Moartea îți arată că acelei persoane îi lipsește ceva ce tu ai nevoie. Un vis atât de tulburător te va obliga să te gândești profund la persoana respectivă, la ce te atrage la ea, ce apreciezi la ea, dar mai ales ce nu îți place la ea.

Poate că este nevoie de o transformare a relației voastre, deoarece există aspecte care nu te mai satisfac. De asemenea, moartea cuiva în vis poate exprima resentimentele tale puternice față de acea persoană.

Dacă visezi că mor părinții tăi, deși ei sunt sănătoși și în putere, visele despre moarte lor trebuie interpretate ca o nevoie a ta de a te desprinde de familie și de a trăi pe cont propriu.

Dureroase sunt și visele în care visezi că îți moare un copil, deși acestea sunt poate cele mai rare. În acest caz, poate fi vorba de neputința ta de a-ți ajuta copilul să realizeze ceva cu adevărat important în viață.