Un spasm, o zvâcnire a buzelor este semn rău. Așa spun cele mai cunoscute superstiții despre buze adunate de la români, chiar dacă psihologii spun că aceste semne sunt legate mai degrabă de emoțiile și trăirile noastre intense, de stres sau de anumite afecțiuni.

Iată totuși câteva superstiții despre gură și buze pe care mulți dintre noi le cunoaștem azi și le respectăm.

Ce înseamnă dacă zvâcnesc buzele!

Așa cum românii cred că este semn rău când ți se zbate o pleoapă, la fel spun și despre buze. Dacă îți tremură involuntar sau îți zvâcnește buza de jos sau buza de sus este semn că cineva te bârfește și vei avea probleme cu persoana respectivă.

Ba chiar se crede că dacă îți zvâcnesc buzele te vei certa cu cineva și cearta va ține multă vreme, după cum spun cele mai cunoscute superstiții despre buze adunate din România.

Cât este de adevărat rămâne de văzut. Medicii spun totuși că tremurul involuntar sau spasmul buzelor are mai degrabă legătură cu o carență de minerale și vitamine sau cu afecțiuni neurologice aflate în faza incipientă.

Superstiții despre buze. Ce înseamnă dacă te mănâncă buzele

Se întâmplă des să avem senzația neplăcută de mâncărime în zona buzelor. Vorbele din bătrâni spun că ne așteaptă dragostea și că vom săruta pe cineva.

Când te mănâncă buzele, este foarte posibil să te întâlnești în ziua respectivă cu un om care te iubește și vrea să te sărute sau cu o prietenă care te sărută pe obraz.

Este un semn bun și poate aduce și vești bune de la cine te dorește!

Ce înseamnă dacă ți se crapă buzele

De cele mai multe ori ni se crapă buzele din cauza deshidratării, din cauza vântului și a aerului rece. Dar în folclor, se spunea că buzele crăpate sunt semn rău.

Fie ai sărutat o persoană fățarnică, prefăcută, care nu ține la tine ci doar te amăgește. Fie cineva te vorbește de rău, o persoană pe care ai întâlnit-o de curând, și cobește să ai ghinion și accidente în ziua respectivă.