CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Cafeaua decofeinizată se numără pe lista alimentelor care conțin cofeină, iar alături de ea se mai află și diverse alimente care conțin ciocolată sau băuturi pe bază de ciocolată. Citește cu atenție eticheta produselor cu ciocolată și cacao, pentru că este posibil să descoperi și cofeina printre ingrediente.

Aproape toate tipurile de cafea decofeinizată conțin cofeină

Cofeina nu poate fi extrasă 100% din boabele de cafea. Cele mai bune proceduri pot înlătura aproximativ 97% din procentul de cofeină sau chiar mai puțin. De aceea, și cafeaua fără cofeină mai conține totuși o cantitate minimă de cofeină.

Batoanele proteice

Unele batoane din cereale și nuci, cu ciocolată sau nu, conțin cofeină. Trebuie să verifici eticheta acestor produse, dacă știi că bei oricum prea multă cafea și nu vrei să mai consumi și alte alimente cu cofeină.

Ciocolata

Categoric, ciocolata conține confeină, iar acest lucru nu este o surpriză, pentru că această substanță energizantă se găsește în cacao. O ciocolată cu lapte de 100 gr poate avea 14 mg de cofeină, iar o ciocolată neagră, în jur de 40 mg de cofeină.

Medicamentele pentru dureri

În general, medicamentele uzuale pentru dureri de cap sau musculare conțin cofeină. Citește cu atenție prospectul să vezi câtă cofeină poate conține o pastilă. Unele dintre ele pot avea și 40 – 60 mg.

Înghețata

Multe tipuri de înghețată conțin cofeină, mai ales cele pe bază de cacao, ciocolată și cafea. Pot conține cofeină și înghețatele care au doar sirop de ciocolată.

Sucurile acidulate

În general, o persoană adultă sănătoasă poate consuma până la 400 mg de cafeină pe zi, dar este recomandat totuși să nu se depășească doza de 200 mg. Ține cont de faptul că numai o doză de 100 mg de cafeină îți poate perturba somnul și necesarul de odihnă.

Multe sucuri conțin cofeină, chiar dacă nu sunt pe bază de cola sau nu fac parte din categoria sucurilor energizante. Unii producători adaugă cofeină în sucurile de fructe sau în sucurile pe bază de ceai pentru a conferi energie. Verifică eticheta și vezi ce cantitate de cofeină conțin.