Am descoperit cu plăcere gama Drag de România și produsele marcă proprie Carrefour. Mă bucur să pot avea acasă pentru familia mea produse sănătoase, din ingrediente crescute local și preparate cu grijă.

Pentru cumpărăturile din această perioadă am ales să încerc mai multe produse și să văd dacă pe eticheta lor nu se regăsește #NimicSuspect, iar ele au trecut testul. În plus, m-am bucurat să recunosc gusturile copilăriei. Iată coșul meu de cumpărături:

În această perioadă, multă lume ține Postul Crăciunului. Fiind un post al bucuriei, are multe zile de dezlegare la pește. Așa că am ales să pun în coș salată cu icre de crap, sardeluță marinată în ulei de la Drag de România și ton în ulei marca proprie Carrefour.

Icrele au gustul acela pe care îl ții minte din rețetele bunicii sau de când ai fost ultima dată în Delta Dunării. Salata conține doar ulei de floarea-soarelui, icre de crap și icre tarama.

Sardeluțele marinate au și ele un gust delicios. Conțin: șprot (78 %), ulei de floarea-soarelui (20 %), sare, oțet din vin, vin alb, zahăr, condimente (piper negru boabe, foi de dafin, ienibahar boabe, coriandru boabe).

Tonul este conservat în ulei de măsline extravirgin. Are un gust excelent și poate fi preparat sub formă de salată sau sendvișuri.

Șunculiță Țărănească din carne de porc. Este excelentă consumată cu pâine prăjită și cu usturoi. Are exact gustul tradițional pe care îl aveau produsele preparate de bunici după tăierea porcului. Pentru 100 de grame de produs se prelucrează 131 grame de carne de porc. Conține: pulpă de porc, sare nitrică (sare, conservant: nitrit de sodiu), zaharuri, extract de condimente, arome, antioxidant (ascorbat de sodiu), conservant (nitrat de potasiu), cultură starter.  

Am cumpărat și o sticlă cu roșii pasate din gama Drag de România, gata să fie adăugate într-o mâncare cât mai naturală. Conțin tomate proaspete (origine România) în proporție de 99 %, sare de mare iodată în proporție de 1 %. Foarte important: nu au adaos de zaharuri!

Dacă ești în căutarea unui ingredient pe placul micilor mofturoși, îți recomand tăiței ondulați cu ou din aceeași gamă de produse. Gustul e delicios și au un aspect care sigur va fi pe placul copiilor. Pot fi pregătiți cu adaosuri de ulei de măsline, brânză, carne, sos de tomate sau alte sosuri. Conțin făină grifică din grâu, ouă, apă. Ingredientele sunt din România.

Covrigei cu cașcaval – sunt excelenți de ronțăit la un meci de fotbal sau la un film, dar pot fi oferiți cu încredere și celor mici. Băiatul meu de 6 ani a spus după ce i-a gustat: ”Sunt delicioși!” și a cerut mai mulți. Am spus ”da” pentru că citisem înainte eticheta și știam că nu conțin #NimicSuspect.

Sucul natural de mere cu extract de soc este preferatul întregii familii. Putem bea (aproape) oricât. Conține doar suc de mere (95%) și extract din flori de soc (5%). Trebuie doar să fim atenți la calorii, dar și aici stăm bine. 100 ml de produs au doar 56 kcal și 12 g de glucide.

M-am bucurat să găsesc ulei de măsline extravirgin extras la rece la un preț atât de accesibil în gama marcă proprie Carrefour. Îl poți folosi atât la salate, cât și la gătit. Provine din însorita Spanie și gustul lui natural te poartă cu gândul la vacanța de vară.

Dulceața de afine îți poate îndulci ziua dimineața. Gustul și aroma de afine îți vor da o stare bună pentru întreaga zi. Nu aș avea decât o problemă. Borcanul de 370 g pe care l-am achiziționat e prea mic pentru o familie întreagă de pofticioși.

Biscuiții cu lapte marca proprie Carrefour te duc cu gândul la copilărie. Conțin făină albă de grâu (origine România), zahăr, grăsime vegetală de palmier, sirop de glucoză, lapte integral pasteurizat (origine România), sirop de zahăr invertit, agenți de afânare, sare iodată, zer praf, aromă, conservant.

Verdictul după ce am analizat întregul coș de cumpărături: #Nimicsuspect, totul delicios!